Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

PAKSAN'dan 5 Bin Makina

PAKSAN

PAKSAN Makine Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Pak, Kuruluşumuzdan bu yana ürettiğimiz balya makinesi sayısı 5 bini geçti” dedi. Hâlen, şirketlerinin atölyelerinde çalışan 150 kişinin, her gün 10 balya makinesi ürettiğini belirten Pak, şunla

PAKSAN Makine Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Pak, Kuruluşumuzdan bu yana ürettiğimiz balya makinesi sayısı 5 bini geçti” dedi. Hâlen, şirketlerinin atölyelerinde çalışan 150 kişinin, her gün 10 balya makinesi ürettiğini belirten Pak, şunları söyledi: 
PAKSAN'ı, 1 Nisan 1970 tarihinde kurduk. İşimize küçük bir atölyede başlayarak, bugünlere ulaştık. Türkiye'de, ilk balya makinesini, 1990 yılında PAKSAN ürettik. İlk balya makinesini yaptığımızda sevinç gözyaşları döktüm. Bugün, iç piyasanın yanı sıra birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülkeler arasında başlarda Gürcistan, Tanzanya, Tunus, Cezayir, Fas, İtalya ve Çin geliyor. İtalya gibi sanayide dünya devi bir ülkenin yanı sıra tüm dünya balya makinesi ihraç eden Çin'e bile satış yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. PAKSAN olarak sektörde, Türkiye'de bir numarayız ve dünyada çok önemli bir markayız. Biz kendimize güveniyoruz, halk da bize güveniyor.”
Bugüne dek toplam 200 adet balya makinesi ihraç ettiklerini, her makinenin parasal değerinin 30 bin lira olduğunu vurgulayan Özhan Pak, şöyle konuştu:
Bir balya makinesi, 2050 parçadan oluşuyor. Bu parçaların % 95'ini, ülkemizdeki üretimden sağlıyoruz. Kaliteden asla ödün vermiyoruz. 20'ye yakın bayimiz var.”
AR-GE'YE ÖNEM VERİYORUZ
Önceki yıllarda, 28 ton ağırlığında taş kırma makinesi yaptıklarını, daha sonra ise sipariş ağırlıklı balya makinesi üretimine yöneldiklerini belirten Pak, şunları söyledi:
Hâlen ürettiğimiz balya makineleri 25-30 kilogram balya yapma kapasitesinde bulunuyor. Son olarak imal edip, hâlen deneme çalışmalarını sürdürdüğümüz yeni makinemiz, 100 kilogram balya kapasitesine sahip olacak.”
1935 yılında, Bandırma'da doğup, mesleğe, 12 yaşındayken çekiç sallayarak girdiğini, işini çok severek yaptığını ve PAKSAN'ı, bugünlere ulaştırmaktan duyduğu mutluluğu sözcüklerle anlatamayacağını vurgulayan Pak, şunları söyledi:
Yıllardır, Balıkesir ilinde en yüksek vergi ödeyenler sıralamasında hep ilk 10 firma arasında yer aldık. Bu yıl, ilk 5 arasına gireceğimizi düşünüyorum. PAKSAN gibi büyük bir eseri yaratmanın gurur ve mutluluğu hiçbir şeye değişmem.”
Bandırma sanayisinin son 10 yılda çok önemli gelişme gösterdiğine dikkati çeken PAKSAN Makine Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Pak, Eski yıllara göre Bandırma, her alanda çok önemli gelişmeler gösterdi. Ancak, o eski Bandırma'nın sosyal yaşamını da çok özlüyorum” dedi.
Atatürk'ün, ulusumuz için değerinin de altını özellikle çizen Pak, Atatürkçü olmaktan ayrı bir gurur duyuyorum. Onun değerini anlatmak için sözcükler yetmez” değerlendirmesinde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı